Gravetips ved leje af minigraver

Minigravere er en populær maskine til både professionelle og private, takket være deres lille størrelse og lette betjening. I byggeprojekter bruges de oftest til forsyningsinstallationer og reparationer såsom vandledninger, el og kloak. Landskabsgartnere  og private bruger typisk disse maskiner til grøftegravning, afløb, franske dræn og stenfjernelse samt udgravning til trampolin.

“Uanset branche og opgave kan kompakte gravemaskiner hjælpe med at øge effektiviteten, hvis de bruges rigtigt,” siger Jacob, fra Billigmaskinleje.dk. “Vi opfordrer mandskab og lejere til at gennemgå disse tips og korrekte sikkerhedsprotokoller for at maksimere produktivitet.”

Graveteknik (betjening af minigraver)

Til at begynde med er det vigtigt, at operatørerne kender maskinen og dens muligheder. Den største fejl, en operatør kan begå, når han bruger en minigraver, er at presse maskinen ud over dens evner. Der skal laves jævne, præcise snit, når der graves, så maskinen kan fungere optimalt. At tage for meget af en “bid” vil stoppe maskinen, skubbe hydraulikken over aflastningstrykket og spilde både brændstof og energi. Ved gravning skal maskinen placeres i en produktiv højde til læsning af materiale. De fleste eksperter anbefaler at indstille bil eller trailer (til aflæsning af jord, red) til at komme på venstre side af maskinen, hvilket giver den bedste læssevinkel og udsyn. Derudover bør operatører holde maskinen stabil på en flad, jævn overflade, når det er muligt, så den ikke vipper eller på anden måde er ustabil.

“Når man graver små huller, er det næsten altid nødvendigt at fjerne muldjorden, før man graver, så muldjorden kan tilføjes tilbage over hullet, når den er fyldt for at fremme genvækst af enhver vegetation,” siger Jacob. “Med tiden vil erfarne operatører være i stand til at måle, hvor dybt hullet er ved at bruge længden af ​​skovlen og armen.”

Grave render

At grave et hul er én ting, men når man graver en rende, vil forskellige teknikker være gældende. Operatører bør følge byggeplanerne nøje, grave i en lige linje og sikre, at renden er bred nok til, at forsyningsværker kan installeres. Derudover bør de sørge for, at grøftens vægge er korrekt skrånende, hvilket forhindrer dem i at falde ind. Dette vil hjælpe med at holde arbejdere sikre, som muligvis skal ind i renden for at svejse rør eller slutte sig til andre forsyningsselskaber. Ved opfyldning skal operatører sørge for, at store sten ikke falder på forsyningsværkerne. Blødt snavs skal forsigtigt tilføjes til renden, derefter skal snavset forsigtigt komprimeres, når det er færdigt.

Aflæsning

Forskellige teknikker gælder også, når løst materiale læsses i lastbiler. Det er vigtigt for operatører at kende deres maskines maksimale tømningshøjde. Dette forhindrer dem i at miste materiale, før de når lastbilens tømningshøjde. Yderligere bør de kende størrelsen på deres spand, så de ved, hvornår de skal stoppe med at fylde lastbilen.

Ud over at bruge forskellige teknikker til at løse forskellige opgaver, kan operatører også bruge forskellige skovle og redskabsmuligheder. For eksempel er der grøfteskovle i varierende bredder, stenskovle, sorteringsskovle, almene skovle med mere. De mest almindelige skovle, der bestilles til maskiner, er kraftige snavsspande med tænder. Bredde varierer afhængigt af operatørens præferencer og jobkrav.

Kompakte gravemaskiner har et væld af fastgørelsesmuligheder, der går ud over standardskovlen og -klingen, hvilket yderligere forbedrer deres anvendelighed. Disse tilbehør omfatter buskryddere, mulchere, og hammere for at nævne nogle få.

Forbedre effektivitet og udbytte med minigraver

Disse maskiner kan arbejde på de mindste steder og i høj grad forbedre effektiviteten på arbejdspladsen. Et projekt, der ville tage én person en hel dag at grave, kunne en minigraver klare på en time eller mindre. For eksempel, i stedet for at flere arbejdere bruger en hammer til at bryde et gammelt fortov eller indkørsel op, kan en minigraver komme ind med en afbrydertilbehør og fuldføre jobbet på en brøkdel af tiden. Så, når det er gjort, skiftes der hurtigt tilbehør, og det gamle materiale kan øses og læsses i en lastbil. Brug af en maskine til at udføre de vanskelige opgaver og flytte det tunge materiale vil give bygningsarbejdere og arbejdere mere tid til at arbejde på de projekter, hvor en minigraver ikke kan hjælpe.

Fordi de ikke er afhængige af trækkraft til at grave, er disse maskiner langt overlegne i forhold til andre udstyrsmuligheder til gravning. Deres eneste formål er at grave, hvorimod en bæltelæsser er designet til at øse, bære og skubbe – samt grave.

Leje minigraver

Billigmaskinleje.dk er stedet, hvor private og professionelle har mulighed for at leje kvalitetsmaskiner og udstyr til lavpris. Vi tilbyder personlig vejledning i betjening af maskinerne og rådgiver gratis omkring udførelse af en lang række projekter, som vi har erfaring med. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os om leje af minigraver eller ved spørgsmål til dit gravearbejde.

Leje minigraver med fører

Hos Billigmaskinleje.dk kan vi altid hjælpe med gravearbejdet.  Har du derfor ikke tid eller kompetencer til at at udføre arbejdet så står vi klar til at hjælpe med fører. Pt. har vi kompetent mandskab der har mange års erfaring med forskellige typer af gravearbejde inden for  ud- og rendegravning og vi kan derfor hjælpe ligegyldigt hvor stort eller småt projektet er.

Du kan se mere om vores udlejningsprodukter på: https://billigmaskinleje.dk/?s=minigraver&post_type=product

 

NB: Husk, sikkerhed og funktionalitet er vigtigere end æstetik.

Som det er med alle opgaver med tungt udstyr, kræver det øvelse at lære at grave den “perfekte rende” med en gravemaskine. Udgravning er en færdighed, som er svær at lære i et klasseværelse – det er en færdighed, som du udvikler over tid. Med øvelse og ved at observere erfarne operatører på arbejde, vil du gradvist udvikle en intuitiv “fornemmelse” af, hvordan du gør det godt.

 

 

Indkøbskurv